+38073 201 71 94 phone

Від зерна до ідеальної чашки

Від зерна до ідеальної чашки

1. Підготовка пуровера та фільтра

Вставте паперовий фільтр у V60, встановіть зверху на сервер або чашку та добре пролийте гарячою водою. Це прибере паперовий присмак і підігріє посуд. Не забудьте злити воду!

2. Помел кави

Кава має бути середньо-грубого помелу – приблизно як цукор. Занадто дрібний помел зробить смак гірким, а надто грубий – водянистим і слабким.

3. Засипання кави та вирівнювання

Додайте мелений каву у фільтр і легким рухом струсіть V60, щоб розподілити рівномірно.

Процес заварювання

Загальний час приготування: до 3 хвилин

4. Блумінг – перший пролив (0:00-0:30)

Залийте 30-50 мл гарячої води по колу, рухаючись від центру до країв (але не лийте прямо в край, щоб вода не стікала по фільтру, минаючи каву).

Зачекайте 30 секунд – кава «дихає», виділяючи вуглекислий газ. Якщо кава свіжа, вона буде «розцвітати», спінюючись і розширюючись.

5. Другий пролив (0:30-0:45)

Долийте 70-90 мл води, знову рухаючись по колу. Зачекайте, поки вся вода пройде через каву.

6. Третій і четвертий пролив (1:05-1:15)

Долийте залишок води (180 мл) одним потоком або розбийте на два проливи.

Якщо загальний час заварювання перевищує 3 хвилини – помел треба зробити грубшим. Якщо ж вода проходить надто швидко (менше 2:30 хв) – помел дрібнішим.

Фінальний штрих

Перелийте каву в чашку та дайте їй трохи охолонути.

Ідеальна температура для дегустації – 50-55°C, адже саме тоді відкриваються всі смаки.

На що звернути увагу?

  • Аромат і смак: якісний specialty-кава має фруктові, квіткові, горіхові чи шоколадні нотки. Якщо цього немає – можливо, варто звернути увагу на якість зерна?
  • Свіжий помел: змелюйте каву безпосередньо перед заварюванням – це гарантія яскравого смаку.
  • Якість води: адже 98% вашої кави – це вода. Її склад та температура мають вирішальне значення.


Пуровер – це не просто приготування кави, а ритуал

Це про терпіння, увагу до деталей і любов до процесу. Ви не просто ллєте воду – ви створюєте кавовий шедевр, що може дивувати щоразу.

Вмикайте улюблену музику, запалюйте свічку (або ні), і насолоджуйтеся тим, як кава розповідає свою історію.

17 лютого 2025
×
×
Успішно!
×
Форма зворотного зв'язку