Вставте паперовий фільтр у V60, встановіть зверху на сервер або чашку та добре пролийте гарячою водою. Це прибере паперовий присмак і підігріє посуд. Не забудьте злити воду!
Кава має бути середньо-грубого помелу – приблизно як цукор. Занадто дрібний помел зробить смак гірким, а надто грубий – водянистим і слабким.
Додайте мелений каву у фільтр і легким рухом струсіть V60, щоб розподілити рівномірно.
Загальний час приготування: до 3 хвилин
Залийте 30-50 мл гарячої води по колу, рухаючись від центру до країв (але не лийте прямо в край, щоб вода не стікала по фільтру, минаючи каву).
Зачекайте 30 секунд – кава «дихає», виділяючи вуглекислий газ. Якщо кава свіжа, вона буде «розцвітати», спінюючись і розширюючись.
Долийте 70-90 мл води, знову рухаючись по колу. Зачекайте, поки вся вода пройде через каву.
Долийте залишок води (180 мл) одним потоком або розбийте на два проливи.
Якщо загальний час заварювання перевищує 3 хвилини – помел треба зробити грубшим. Якщо ж вода проходить надто швидко (менше 2:30 хв) – помел дрібнішим.
Перелийте каву в чашку та дайте їй трохи охолонути.
Ідеальна температура для дегустації – 50-55°C, адже саме тоді відкриваються всі смаки.
Пуровер – це не просто приготування кави, а ритуал
Це про терпіння, увагу до деталей і любов до процесу. Ви не просто ллєте воду – ви створюєте кавовий шедевр, що може дивувати щоразу.
Вмикайте улюблену музику, запалюйте свічку (або ні), і насолоджуйтеся тим, як кава розповідає свою історію.