Зазвичай нітро-каву готують із холодного завареного (Cold Brew) кави. Її особливість – додавання газоподібного азоту, що й дало назву цьому напою.
Азот, який також використовується в деяких сортах пива, створює маленькі бульбашки у каві, надаючи їй густу кремову текстуру та щільну пінку, схожу на пивну.
Першими почали експериментувати з азотом у каві бариста з Cuvee Coffee (Остін, Техас) у 2012 році.
Після цього напій швидко став популярним, подорожуючи різними містами США. Сьогодні його можна знайти навіть у супермаркетах і на автозаправних станціях.
Так!
Одна з головних переваг нітро-кави – вищий вміст кофеїну. Вона містить на 30% більше кофеїну, ніж звичайна кава.
Деякі дослідження припускають, що азот сприяє швидшому засвоєнню кофеїну організмом, тому ефект бадьорості настає швидше.
Щоб приготувати Nitro Coffee, потрібно мінімальне обладнання:
Цього достатньо, щоб варити та подавати власну нітро-каву або інші напої з азотом!